Resepi Kek : Kek Batik Biskut Marie
Bahan-bahan:
- Milo ( 1 cawan)
- Serbuk koko 3 sudu makan
- Buttercup 250g
- Telur 2 biji
- Biskut marie ( 1 bungkus ) 298g
- Susu pekat manis 1/2 tin
- Air putih 1/2 cawan
Cara Menyediakannya:
- Ambil periuk,masukkan kesemua bahan diatas kecuali biskut marie dan buttercup. Gaulkan semua sehingga sebati
- Hidupkan api dapur. Masak dengan api perlahan sehingga masak (kena sering godak/kacau) untuk elak hangus.
- Masukkan buttercup hingga cair.
- Padamkan api. Susun biskut marie dalam mangkuk (aku guna tuppaware) alaskan plastik, nanti senang nak tanggalkan.
- Selang seli masukkan cairan coklat dengan biskut. Tekan dengan sudu, supaya hasilnya padat seperti gambar diatas.
- Apabila sejuk masukkan dalam peti ais. Selamat mencuba.
0 ulasan: